Big Spenders aanbieding – Atta Ants voor €6,95

      Reacties uitgeschakeld voor Big Spenders aanbieding – Atta Ants voor €6,95

Logo NL OntwerpersWij vinden het natuurlijk heel fijn dat je bij ons je spellen koopt en dat belonen we graag met speciale Big Spenders aanbiedingen. Bij besteding van €30,- of meer kan je Atta Ants met flinke korting aanschaffen. Normaal kost dit spel €14,95; dan neem je hem mee voor maar €6.95.

04 - Atta Ants [1]Atta Ants

Type spel: Bordspel (variabel speelveld, bestaande uit kaarten)

Aantal spelers: 2 tot 4

Speelduur: 15 – 45 minuten

Leeftijd: 8+

 

 

De spelregels van dit dynamische spelletje zijn eenvoudig; het spel speelt ook makkelijk maar is absoluut tactischer en lastiger dan je denkt. Je bent in de spel allemaal parasolmieren (je weet wel, die blaadjes naar hun nest sjouwen) elk met hun eigen kleur. Het speelveld bestaat bij aanvang uit de kaart met het centrale nest en daarom omheen 8 gebiedskaartjes waarop soms blaadjes liggen en soms spinnen op de loer liggen.

Je begint met elk 2 mieren en moet blaadjes verzamelen en naar het nest terugbrengen. Voor elk ingeleverd blaadje krijg je een extra mier. Een ronde bestaat uit 3 fases:

  • De startspeler legt een nieuw kaartje aan het speelveld; staan daarop blaadjes dan worden er 2 bladfiches op het kaartje gelegd. Staat er een spin op, dan wordt een spinfiche neergelegd.
  • Dan lopen alle spelers met hun mieren, pakken evt. blaadjes op (of van elkaar af), geven blaadjes door of leveren ze bij het nest in voor een nieuwe mier.
  • Dan verplaatst de startspeler de spin(nen); komen zij op kaartjes waarop mieren staan, dan worden die opgegeten en gaan ze terug in de voorraad van de betreffende speler(s).

Daarna volgt de volgende ronde en is – met de klok mee – een andere deelnemer de startspeler. Zodra iemand aan het eind van een ronde 6 mieren in het spel heeft, is hij de winnaar.

04 - Atta Ants [2]Atta Ants is – in al zijn bedriegelijke eenvoud – een topper onder de spelliefhebbers die tussendoor even een uitdagend en snel verlopend spelletje willen spelen met vrienden of familie. Maar vergis je niet, soms kan je zomaar drie kwartier verder zijn voordat het iemand lukt om tot het einde van een ronde al zijn 6 mieren in leven te houden. Je kan Atta Ants bijna overal en altijd spelen (school, de kroeg, weekendje weg, vakantie) want het zit in een handzaam stevig doosje en het speelveld neemt weinig ruimte in beslag.

 

Zelf eens een potje Atta Ants spelen? Er ligt een speelexemplaar voor je klaar in onze winkel en wij hebben altijd zin om met je mee te doen. 

04 - Atta Ants [3]