Caveman (The quest for fire)

      Reacties uitgeschakeld voor Caveman (The quest for fire)

Overleven is altijd vooruitdenken en ontdekken wat jouw stam het beste helpt. Dus ….  2013-01-26 23.48.24vuur, onvoorspelbaar, onbetrouwbaar. De angst! Maar zie ook de mogelijkheden.

Jij bent een stam met een prachtige naam als ‘Clan of the Cavebear’ of ‘Tiger clan’. Met als doel het vuur te beheersen.

Iedere speler heeft een clan-rots-woning. Het midden bevat kaarten die je per ronde kunt kopen. Dat kunnen andere clanmember zijn, of je knuppelt een dier neer, of je doet een uitvinding.

Wil je bijvoorbeeld een Iguanadon (die vergeten is uit te sterven) neer knuppelen, dan tel je de speerpuntjes op van jouw clanmembers. Je wint als die gelijk zijn. Probleem is dat zo’n uit de kluitengewassen hagedis terugslaat. Daarom wordt een kaart van de stapel omgedraaid en gekeken naar het aantal steentjes. Komt dat aantal voor in jouw clan, dan is één van je groepsleden door het dier onder de grond gestamd.

Het rekruteren van clanmembers of iets uitvinden is minder pijnlijk, maar vereist dan ook tanden of vlees.

2013-01-26 23.22.05Het spel bevat een vlees/tanden economie. Daarmee moet je zorgen om de juiste speerpunten, lampjes of appeltjes te krijgen. Wat weer tanden en vleeshompen oplevert.

De starspeler heeft de schelp en mag na alle andere spelers als enige een tweede actie doen. Een ware prehistorische tactiek. Ook kun je als vegetariër door het leven. Duurt wat langer, maar brengt wel zekerheden.

Caveman draait om vuur. Wie als eerste de vuurkaart koopt wint het spel.

Dit spel is leuk om met vrienden en bekenden te spelen. Niet te moeilijk, heel toegankelijk en een leuke sfeer.