HIVE

      Reacties uitgeschakeld voor HIVE

Onlangs is een reisversie uitgebracht van het populaire spel HIVE. Daarom hier een review van dit populaire spel. Uiteraard kunt u HIVE bij the Joker verkrijgen. Wilt u het eerst eens spelen, ook dat kan bij the Joker: er staat permanent een tafeltje met een demo-spel klaar. Meestal is er ook wel iemand om het u uit te leggen.
Er zijn inmiddels 3 versies van HIVE plus enkele uitbreidingen, maar het spelconcept is hetzelfde gebleven.

HIVE is een abstract spel, waarin een insectenzwerm elkaar de tuin uit proberen te jagen. Er is per zwerm een bijenkoningin. Wanneer zij verslagen wordt, helaas, dan is het over! Verder zijn er spinnen, mieren, een tor of twee en sprinkhanen. Ieder insect heeft een andere manier van bewegen, en door gebruik te maken van hun verschillende bewegingsvormen probeer je de koningin van je tegenstander in te sluiten, waarmee je het spel wint. Dat insluiten heeft niet alleen door jouw eigen speelstukken te zijn, je tegenstander kan meehelpen haar eigen koningin in te sluiten!

HIVE is gemakkelijk te leren, de spelregels zijn eenvoudig. Echter, net als bij Dammen heeft het spel veel diepgang: om alle strategische mogelijkheden te doorgronden ben je wel even bezig. HIVE wordt niet op een bord gespeeld, de speelstukken maken het speelveld. Je legt speelstukken aansluitend aan andere speelstukken en vormt zo een tableau. Stukken mogen niet ‘verwezen’, d.w.z. dat je geen speelstuk mag verplaatsen als daardoor een ander speelstuk niet meer verbonden is met het tableau. Er zijn meer beperkingen, zie deze site voor de volledige spelregels.

Er zijn uitbreidingssets voor HIVE: er is de Muskiet, die kan bewegen zoals het speelstuk, waaraan hij grenst op dat moment grenst, en er is de Lieveheersbeestje, dat over twee andere speelstukken kan heenlopen.
De HIVE Carbon versieĀ  is een luxe editie met speelstukken van een mooie kwaliteit; deze set is inclusief de uitbreidingsstukken.

 

 

 

Tenslotte is er de reisversie, HIVE Pocket, met een kleiner formaat speelstukken, neemt nauwelijks plaats in en weegt niets.

Heeft u vragen? Kom langs of bel/email ons. Wij zijn altijd bereid verdere uitleg te geven.