Nobody but us chickens

      Reacties uitgeschakeld voor Nobody but us chickens

In de categorie vooroordelen hoort uiteraard dat alle keuterboertjes kippen houden. 2014-04-05 11.34.20Daarbij hebben ze natuurlijk een domme hond die valse ratten en listige vossen weg moet houden.

Logischerwijs moet je in dit spel dan ook zoveel mogelijk kippen zien te ‘redden’.

Iedere speler heeft een setje kaarten. Daarin heb je gewone kippen, een prijs kip, een zieke kip. Maar ook een vos, rat en hond. Iedere beurt leggen de spelers één kaart van hun setje blind neer. Als iedereen gekozen heeft worden ze opengedraaid. Dan begint het eventuele verdelen. Alle kippen komen in het midden te liggen. Een rat kiest slechts één kip, een vos kiest zolang als er kippen zijn. De hond beschermd alleen de kippen als er een roofdier is gespeeld.

2014-04-05 11.36.59En daarmee raadt je eenvoudig wat de essentie is van het spel; inschatten wat de ander doet. Met je vos wil je natuurlijk bigshoppers vol gezonde kippen naar huis brengen. En de hond jaagt de kippen jouw hok in als anderen een vos of rat spelen. Ziekenhuis kippen gun je natuurlijk de ander. De vraag is ook wanneer je jouw prijs kippen gaat spelen, waarmee je namelijk vossen en ratten kunt lokken. Mensen die anderen goed kunnen inschatten hebben een voordeel. Anderen kunnen zich beter bezighouden met onthouden wat al is gespeeld en niet.

Het spel wordt over meerdere ronden gespeeld, vaak speekt men af tot hoeveel punten je gaat.

De eenvoud, snelheid en dat je anderen moet lezen, zorgen dat dit hilarische spel interessant is voor veel spelers. Vaak is het een appetizer voor andere spelletjes.