The Witches

      Reacties uitgeschakeld voor The Witches

witches-cover
The Witches van TreefrogGames is een relatief eenvoudig familiespel, dat zich afspeelt in het magische koninkrijk(je) Lancre op de Schijfwereld, een boekenreeks van Terry Pratchett. Vier aspirant-heksjes reizen door Lancre en moeten allerhande problemen oplossen, die variëren van een ziek varken tot een invasie van Elven of Vampyrs. En geloof me, deze elfjes zijn NIET de lieftallige wezentjes uit onze sprookjes, ook niet de nobele krijgers van Tolkien.

Het spel kan zowel competitief worden gespeeld als coöperatief; ook is er een solo-variant. Ook al kan er competitief worden gespeeld, er moet wel degelijk worden samen gewerkt: teveel onopgeloste problemen zorgen er voor, dat iedereen verliest.

De kaarten zijn heel vernuftig: ze witches-cards-01hebben 3 of zelfs 4 functies: ze geven een actie weer, een personage, een hulpmiddel en een locatie. De kaarten worden gebruikt als spelerskaarten en als spelkaarten, die bepalen wat er in het spel gebeurd.

 
Alle componenten zijn van goede kwaliteit dik karton, het speelbord is wat kwetsbaar. Het spel kan op verschillende manieren eindigen. Indien er een winnaar kan worden bepaald, dan worden de verzamelde victory-points geteld en de speler met de meeste punten is de winnaar.

Het spel leent zich heel goed om met mensen-familie te spelen, die dit niet vaak doen. Ook voor hardcore spelers is dit echter een leuk tijdverdrijf. Als je een Pratchett fan bent, dan zal het thema je zeker aanspreken, maar kennis van Pratchett en diens Schijfwereld is niet noodzakelijk.

Natuurlijk verkrijgbaar in The Joker!