Top 5 – Nieuwe oogst: 2. Famiglia

      Reacties uitgeschakeld voor Top 5 – Nieuwe oogst: 2. Famiglia

Famiglia

04 Famiglia [1] Famiglia is een kaartspel voor twee personen. Jullie zijn beide maffiabazen in spé die zichzelf proberen op te werken in het criminele circuit door te proberen om de meeste en beste leden te rekruteren voor jouw ‘familie’. Dat vergt een heftige strijd waarbij je de speciale eigenschappen van de verschillende personages zo goed mogelijk probeert te gebruiken en zo de aantrekkelijkste gangsters voor de neus van je tegenstander weet weg te kapen.

04 Famiglia [3]Bij aanvang start je met ‘veelbelovende’ hangjongeren (level 0) die nog maar net van het rechte pad zijn afgestapt maar via hun connecties breid je je criminele organisatie uit naar gangsters die hoger staan in de hiërarchie van de maffia. De ongure types vanaf level één en hoger hebben ook allemaal speciale eigenschappen. De knokploegen (geel) kunnen bijvoorbeeld de waarde van de kaarten in het midden van de tafel verlagen zodat je ze makkelijker kan scoren. De huurlingen (groen) zijn in te zetten als jokers en de boekhouders (blauw) helpen je om kaarten terug op handen te mogen nemen. De Mooie Mario’s (rood) hebben geen speciale eigenschap, behalve dan dat ze aan het eind lekker veel punten opleveren. Het spel is afgelopen als de gangsters zich allemaal hebben aangesloten bij één van de twee rivaliserende bendes of als geen van beide spelers meer wat kan doen (beide passen). Beide spelers tellen dan de waarden van hun kaarten op (handkaarten en uitgespeelde kaarten) en bepalen op die manier wie de meest angstaanjagende bende aanvoert. Als je je netwerk op de juiste manier inzet, kan je de Kingpin van de onderwereld worden.

Famiglia is weer een mooie aanwinst in de categorie: 2 persoonsspellen. Je hebt het snel uitgelegd en krijgt daarna al snel door hoe e.e.a. in zijn werk gaat. Daardoor heeft dit kaartspel een lage instapdrempel voor mensen die niet zo vaak spelletjes doen of al snel een spel te ingewikkeld vinden. Door de korte spelduur, is dit kaartspel ook goed even tussendoor te spelen. Kom dit kaartspel maar eens uitproberen bij ons in de winkel; wedden dat je nog een potje wil doen!

04 Famiglia [2]Type:                 Tactisch kaartspel

Aantal spelers:  2

Speelduur:        20 minuten

Leeftijd:            10+