Cuba

      Reacties uitgeschakeld voor Cuba

Wie droomt er niet van, burgemeester van een dorpje op het tropische Cuba? Witte stranden, zon, rum en luxe in overvloed.

Nou, zo is het niet helemaal natuurlijk. Je moet mensen laten werken. Arbeiders op het land, vrouwen naar de markt en zelf ga je naar Havana om met de president sigaren te roken.

Er is nog geen enkel teken van een revolutie en alles gaat zoals dat in een democratische junta hoort te gaan. Producten worden geoogst, omgezet in rum of sigaren en geleverd aan onze goede vrienden in Amerika. Zo is iedereen bezig.

Naast het schamele salaris voor de gewone arbeider is er wonderwel ook genoeg voor een architect. Maar de belangrijkste man van het dorp is de burgemeester. Want in Havana koopt hij de meest gunstige wet voor jouw dorp. Dat die wet vervolgens voor het hele eiland geldt, is van minder belang.

Dit type junta, waar kapitalistische democratie in de puurste vorm floreert, moet in stand worden gehouden. Want dan alleen kan jouw dorp de welvaart genieten die het verdiend.

Cuba is een spel waarin je goed moet plannen en overwegen welke rol je wanneer speelt. Er zitten namelijk acties en dus gevolgen aan verbonden. Ben jij de beste manager, dan verdien jij de meeste punten en win je het spel.

Dit uitstekende spel is zeer geschikt voor spelers die van productie, planning en bouwen houden. Ook spelers die willen genieten van goed gezelschap zullen aan dit spel veel plezier beleven.

El Presidente (uitbreiding)

De uitbreiding maakt het spel Cuba politieker. Jij hebt nu nog meer invloed op de wetgeving, dus ook wat de president wel of niet gaat doen. Uitermate geschikt voor spelers die dit boeiende spel nog uitdagender willen maken.