Steel Driver

      Reacties uitgeschakeld voor Steel Driver

Stoere mannen, zwaar werk, spoor leggen door Amerika. Bielzen plaatsen, loodzware 2012-08-11 21.02.52staven vastnagelen met harde mokerslagen. Welcome in the mid eighteenth Rail Barons ‘American Coast to Coast Race’.

Door te investeren in aandelen moet je bedrijven uitbouwen en veel geld verdienen, uiteraard.

Er zijn een zestal bedrijven met primaire kleuren waarmee je aan het spoor kan bouwen. Om routes te bepalen, bieden spelers per bedrijf een aantal witte blokjes. Ben je de winnaar, dan neem je als Railbaron het blokkendoostreintje en een bijpassend rondschijfje, wat voor aandeel moet doorgaan.

2012-08-11 21.00.58En dan begint de lol. Je legt rails van stad naar stad, aansluitend aan reeds bestaand spoor, en scoort vervolgens de waardes van de steden die je aansluit. Uiteraard kies je de steden die het meeste opleveren. Kun je meer rails leggen, dan ben je stom om dat niet te doen. Wel is van belang dat je veel verschillende kleuren steden aandoet.

Dit herhaald zich vijf rondes waarna de eindronde is. In de gekleurde steden komen overeenkomstige blokjes te liggen en de eigenaren van de bedrijven mogen daarna om beurten een blokje van het bord halen waar zij een station hebben. Daarbij is het altijd goed om alle kleuren van de regenboog te scoren, want dat levert extra punten op per aandeel.

2012-08-11 20.12.48

Steel Driver is makkelijk en vlot te spelen. Toch denk ik dat het de bordspelliefhebbermeer aanspreekt vanwege het onderwerp, wat eigenlijk wel jammer is. Een klein kritiekpuntje is dat voor sommige simpele onderdelen de regels nogal omslachtig zijn. Maar dat neemt niet weg dat iedereen hier plezier aan kan beleven.