Top 5 – Kid’s corner: 1. Farmeroo

      Reacties uitgeschakeld voor Top 5 – Kid’s corner: 1. Farmeroo

FarmerooLogo NL Ontwerpers

 

 

01 Farmeroo [1]Farmeroo speelt zich af op een boerderij van een boer die een beetje dom is geweest. Hij heeft het hek weer eens open gelaten waardoor alle dieren zijn ontsnapt en van de boerderij zijn afgedwaald. De boer is gelijk op zijn trekker gesprongen om ze allemaal weer op te halen maar is daarna zelf verdwaald. Nu vraagt de boerin of jullie willen helpen om de boer en zijn dieren  terug te vinden en naar de boerderij te brengen. Doel van het spel is alle 6 verschillende dierentegels en de boertegel te verzamelen en als eerste naar de boerderij terug te brengen.

01 Farmeroo [2]Alle spelers hebben hun spelersbord voor zich en zetten de pion van hun kleur op het spelbord op het vakje met de tractor van hun kleur. Gooi elk met de dobbelsteen en wie de hoogste ogen gooit mag beginnen. Daarna gaat de beurt steeds verder met de klok mee. Rol de dobbelsteen om te bepalen hoeveel stappen je mag zetten. Elk vakje op het spelbord telt als een stap. Als je beurt eindigt op een vak met een dier, lok je het door het geluid van dat dier te maken en mag je daarna de bijhorende dierentegel pakken van het midden van het bord en op je spelersbord leggen. Als je beurt eindigt op een vak met de boer, wijs je hem de weg terug naar de boerderij door het geluid van een tractor te maken en mag je daarna de boertegel pakken van het midden van het bord en op je spelersbord leggen. Als je beurt eindigt op een vak met de boerin, heeft zij je geholpen met het vangen van een dier dat je nog niet hebt en mag je een ontbrekende tegel pakken van het midden van het bord en op je spelersbord leggen. Wie als eerste zijn spelersbord vol heeft zet zijn pion in het midden op de boerderij en laat zijn bord aan iedereen zien om te controleren. Heeft hij inderdaad 6 verschillende dieren en de boer, dan is hij de winnaar.

Dit spel, uit de ‘My First Board Game’-lijn van producer Quantuum Magic, is specifiek ontworpen om kinderen op jonge leeftijd op speelse wijze te laten kennismaken met gezelschapsspelen. Bekijk ook eens op Spelletjesavond de top 3 spellen voor kinderen!

01 Farmeroo [3]Type:                  Bordspel

Aantal spelers:    2-4

Speelduur: 15-30 minuten

Leeftijd:             4+