Flash Point

      Reacties uitgeschakeld voor Flash Point

Fire! In there, in there. De brandweer arriveert en gaat de nobele taak uitvoeren van mensen en dieren reden, en eventueel blussen. Probleem is dat de bewoners nog al vervende verzamelaars zijn van brandbare stoffen, dus exorbitant hoog explosiegevaar.

Jij bent één van de brandweerlieden met bepaalde kwaliteiten die noodzakelijk zijn in het team. Gezamenlijk moet je de klus van blussen en redden klaren.

Dit coöperatieve spel gaat uit van acties. Een actie is lopen, blussen of een slachtoffer meeslepen. Vervolgens rol je de dobbelstenen om te kijken waar het vuur zich uitbreid. Dit laatste kan heel frustrerend werken. Rook uit keuken of toilet is nog te overzien, maar brand bij gevaarlijke stoffen levert grote explosies op. Met gevolg dat de gaten in de muren ontstaan. Maar ja, wie bewaart die gevaarlijke stoffen dan ook onder een bank, in de piano of op de kinderkamer?

Het redden van bewoners is daarom altijd spannend, je weet nooit wat of wie je gaat redden. Red je iemand aan de hand van zijn zwakke kreten, dan blijkt snel dat er meerdere mensen het huis bevolken. Alsof de buurtbewoners dit brandende huis in vluchten. Altijd een verassing wat je red, geroosterde Rodney of Smokey de kat.

 

Flash Point is een spel waarbij je als team moet handelen. Een goede coördinatie van acties is dan ook essentieel. Je wint als team of wordt onderdeel van de betonnen barbecue. Wat mij opviel, is dat het spel mij sterk uitdaagt om als groep een goede prestatie neer te zetten en het spel te verslaan.