Take a Hike

      Reacties uitgeschakeld voor Take a Hike

De vrije natuur in, avontuur, overleven, de wilde beesten, laat het ware leven je grijpen.

Wel moet je je zo goed mogelijk voorbereiden op de wandeling. En als je gaat wandelen, kunnen anderen mee.

In je beurt heb je twee keuzes, je voorbereiden (drie acties uitvoeren) of je gaat ‘on a hike’ (wandelen).

Een actie is een kaart pakken of spelen. Speel je bagage die je nodig hebt, dan moet deze op de juiste plaats in je rugtas. Dit kan bijvoorbeeld de hoofdzak of links, maar sommige dingen kun je in je hand houden. Speel je een roofdier, dan komt een beer of stinkdier de huizen van je vrienden binnen en verliezen ze kaarten.

Leuker is om te gaan wandelen. Oké, anderen hebben de keuze om mee te gaan , maar durven ze dat? Van de dichte stapel wordt een kaart gedraaid. Is het een voorwerp en heb je die? Dan hoef je niks weg te gooien. Heb je dat ding niet, dan moeten dingen in het ravijn. Vervolgens heeft iedereen de keuze: door wandelen of naar huis. Ga je weg, dan mag je één kaart uit de aflegstapel kiezen, de voetstappunten zijn dan overwinningspunten. Ga je als laatste weg, dan scoor je de  meeste kaarten.

Vervelend zijn de roofdieren. Zo rooft de wasbeer je duurste item, en zorgt het stinkdier ervoor dat je de komende weken zoet bent met wassen.

Take a Hike is een vlot spel waarmee gezinnen en spelletjesliefhebbers zich uitstekend kunnen vermaken. Ben je beetje acteur of heb je een grote fantasie, voeg dan extra flavour toe.