Spelletjes voor niet-spelers

      Reacties uitgeschakeld voor Spelletjes voor niet-spelers

Soms gebeurd het, dat we bezoekers hebben, die normaal geen spelletjes spelen. Ja echt, ze bestaan! En wat doe je dan op een bepaald moment, je stelt voor om toch te spelen. Maar welk spel? Niet alle spellen zijn geschikt voor niet-spelers. Toch zijn er heel wat spellen, die wel leuk zijn om bij niet-spelers te introduceren.

Twee spellen blijken echt succesvol: Regenwormen en Geharrewar in de Sushi-bar. Spelregels kun je elders vinden, de spellen kosten niet veel, rond de €10-€15.

Regenwormen

Regenwormen is een spel voor 2 tot 7 spelers. Er zijn een reeks domino-achtige stenen genummerd van 21 tot en met 36. Deze stenen zijn ieder voorzien 1 tot en met 4 wormen. Verder bestaat het spel uit 8 dobbelstenen, waarmee spelers proberen de stenen met wormen te vergaren. Wie aan het einde van het spel de meeste wormen bezit wint.

De regels zijn simpel, de meeste mensen hebben ze snel door. Het leuke van het spel is, dat je elkaar kunt pesten door, als je gelukkig gooit, een steen van een medespeler kunt wegnemen i.p.v. een steen uit de rij nog beschikbare stenen. En da

n is er natuurlijk de spanning van: neem ik nu de steen, die ik kan pakken, of probeer ik nog hoger te gooien om een betere steen te kunnen pakken? Met het risico, dat ik helemaal niets gooi en een steen moet terug leggen…

Geharrewar in de Sushibar

Sushi-bar is vergelijkbaar met Regenwormen: ook dit spel bestaat uit een reeks domino-achtige stenen, nu met plus of min-punten.
Weer een set dobbelstenen, nu echter met symbolen i.p.v. de cijfers 1 t/m 6. Het doel is hetzelfde als bij Regenwormen, zoveel mogelijk stenen met positieve punten verzamelen. Er is hier een catch: je moet aan het eind van het spel minstens zoveel negatieve stenen hebben als positieve stenen. Heb je meer positieve stenen dan negatieve stenen, dan tellen de hoogste positieve stenen niet mee! Het is dus zaak ook negatieve stenen te verzamelen, zoveel mogelijk met lage waarden. Ook hier kun je je tegenstanders pesten door stenen van hen te stelen of hen te dwingen een voor hen ongunstige steen te nemen…

 

Er zijn veel spellen en spelletjes, waarmee  je niet-spelers kunt verleiden en een leuke spelletjesavond kunt hebben. Ron en Erno willen je in The Joker graag over vertellen.