Top 5 – Nieuwe oogst: 5. De Vergeten Stad

      Reacties uitgeschakeld voor Top 5 – Nieuwe oogst: 5. De Vergeten Stad

De vergeten stad

01 De vergeten stad [1]Jouw team van avonturiers is uitgezonden op een missie om een oude stad in de woestijn uit te graven en een legendarische vliegmachine terug te halen waarvan de geruchten gaan dat deze vliegt op de kracht van de zon. Enkele seconden voordat jullie bestemming wordt bereikt, veroorzaakt een zandstorm uit onverwachtse hoek dat je helikopter een noodlanding moet maken. Eenmaal gestrand in de uitgestrekte woestijn en blootgesteld aan de meedogenloze storm, is jullie enige hoop op overleving om snel de stad uit te graven, de onderdelen van de vliegmachine te vinden, deze te herstellen en huiswaarts te vliegen. Echter, als één van je teamgenoten sterft van de dorst of als de storm te krachtig wordt, verliest je hele team en zijn jullie voor eeuwig verloren in de Vergeten Stad.

01 De vergeten stad [3]Wederom een spannend coöperatief spel van Matt Leacock (Pandemie, de Verboden Stad) waar je met elkaar moet samenwerken om samen van het spel te kunnen winnen. Je moet op zoek naar vier schatten/onderdelen, ieder vanuit zijn eigen rol (met elk zijn eigen unieke eigenschappen) door het uitvoeren van diverse acties (bewegen, droogleggen/uitgraven, etc). Een aparte meter verschuift gaandeweg en duidt de mate van gevaar aan (steeds verder oplopend). Het spelbord bestaat uit losse tegels; je weet vooraf nog niet waar welke tegel ligt want alles ligt bij aanvang van het spel nog onder een dikke laag zand. Je zult verschillende onderdelen moeten zoeken (waar die zich bevinden kan tijdens het spel veranderen doordat het speelveld door de zandstormen voortdurend verandert) evenals de landingsplaats van het vliegende schip.

Een spel met veel dynamiek dat je steeds weer opnieuw blijft spelen omdat het elke keer weer anders verloopt mede dankzij een steeds andere startopstelling van het speelveld en het feit dat dit speelveld gedurende het spel ook nog verandert. Geen enkel spel is dus hetzelfde. Dit spel is snel uitgelegd dus kan je vlot uit de startblokken. Wil je ook eens een potje spelen; het speelexemplaar ligt hier op je te wachten in de winkel en wij doen graag met je mee.

01 De vergeten stad [2]Type:                 coöperatief bordspel

Aantal spelers:  2-5

Speelduur:        45 minuten

Leeftijd:           10+