Top 5 – Nieuwe oogst: 4. Hive pocket

      Reacties uitgeschakeld voor Top 5 – Nieuwe oogst: 4. Hive pocket

Hive pocket

02 Hive pocket [1]Het razend populaire spel Hive is er nu ook in een handzame reiseditie, die zo weinig ruimte inneemt dat er altijd wel een plekje in je reiskoffer is om ook tijdens je vakantie veel potjes te kunnen spelen. Maak je reisgenoten ook verslaafd aan dit verrassende spel met eenvoudige spelregels maar veel strategische en tactische mogelijkheden.

 

 

02 Hive pocket [3]Beide spelen met 11 (zwarte en ivoorkleurige) verschillende insecten. Het spel wordt gespeeld zonder bord en begint zodra de eerste steen is geplaatst. De spelers kiezen of zij een nieuw insect in het spel brengen of een eerder ingebracht insect bewegen. Het gaat erom de bijenkoningin van de tegenstander vast te zetten (en de eigen koningin dat lot te besparen). Ieder insect heeft zijn eigen bewegingsmogelijkheden. De koningin kan maximaal 1 stap zetten. De spin altijd 3 stappen. De sprinkhaan springt over andere insecten heen. De tor zet ook 1 stap, maar kan ook op andere insecten klimmen en de mier is het meest flexibele insect en kan lopen waar zij wil. Zodra een speler een insect plaatst waarmee de koningin van de tegenstander volledig door insecten is omgeven, wint deze speler.

Het speelveld groeit en verandert voortdurend. Omdat alle stukken elkaar wel moeten blijven raken zijn de bewegingsmogelijkheden beperkt, maar dat maakt het spel niet eenvoudiger. Integendeel, je kunt er slim gebruik van maken om de zetmogelijkheden van je tegenstander te beperken. Wil je eerst zelf eens ervaren hoe verslavend en leuk dit spel is, kom een potje spelen in onze winkel.

02 Hive pocket [2]Type:                 Strategisch speelstenenspel

Aantal spelers:  2

Speelduur:        3-20 minuten

Leeftijd:            8+