Imperial 2030

      Reacties uitgeschakeld voor Imperial 2030

De nieuwe wereldorde dringt aan, de BRIC landen tarten de gevestigde machten Amerika en Europa. Met het overduidelijke devies; ‘Wie investeert, regeert’.

En dat is de essentie. Je moet aandelen aanschaffen van landen, de meerderheid regeert. Jij beslist dan wat dat land doet. Uiteindelijk moeten jouw aandelen de meeste punten opleveren.

Dit is een spel met een vloeibare beurtvolgorde. Jij als speler bent niet aan de beurt, maar het land. Heb jij de meerderheid in aandelen, dan beslis jij wat het land gaat doen. Daarvoor is een ingenieus systeem, de Rondel, bedacht. Je mag gratis drie vakjes op de Rondel verplaatsen, wil je meer (jumpen) dan moet je betalen.

Acties zijn heel simpel. Je mag fabrieken of troepen bouwen, of troepen de wereld in sturen. De twee belangrijkste zijn echter de Investor en Taxation. Bij de eerste keert het land dividend uit en mag de houder van de Investorkaart één aandeel kopen. Bij de taxatie wordt bekeken hoeveel het land waard is, waardoor de waarde stijgt. Bijkomend voordeel is dat er geld wordt uitgekeerd aan het land en de president.

Imperial 2030 heeft meerdere tactieken. Het is de balans zoeken tussen ontwikkelen van een land en de aanschaf van aandelen. Momentum is dan ook heeeeel

belangrijk. Ik heb hierdoor al menig frustratie opgelopen. Ben je de Zwitserse bank, dan bezit je geen land en mag je na de Investor ook een aandeel kopen. Misschien is het belangrijkste om te weten met wie je speelt. Hou in de gaten wat hun belangen zijn en wat ze wanneer kunnen doen. Het staat niet in de regels, maar politiek is MEGA belangrijk in dit spel.

Imperial 2030 is voor de echte spelliefhebber. Wil je een uitdaging, echt werken voor de winst en een  fantastische avond, speel dan mee.